• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/profile.php?id=100011078131391
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905300255270
  • https://www.instagram.com/tesisatcilazim

BOYA BADANA

0530 025 52 70

SİLİKONLU BOYA
Su bazlı, Silikonlu , özel mat, silinebilir, rahatsız edici kokusu olmayan, leke tutmayan, zamanla renk değişimi yapmayan, sararmayan, mükemmel kapama özelliğine sahiptir
Uygulaması kolay yüksek kaliteli iç mekan duvar boyasıdır.
Mükemmel silinebilme ve leke tutmama özellikleri sayesinde üst düzey kaliteye sahiptir.


PLASTİK BOYA
Plastik boyalar su ile inceltilen, silinebilme özelliği olmayan boyalardır. Bu boyaların silikon katkılı olanlarına silikonlu plastik denir. Silikon, boyaların yapışma özelliğini arttırır, çatlama ve kabarmaya karşı korur, boyanın esnek olmasını sağlar.
Fakat silinebilme özelliği olmaz. Yani silikonlu plastik boyalar silinemez.
Oldukça yaygın ve en basit uygulanabilen plastik boyalar, gözenekli yüzeylere sahip oldukları için kir tutma kapasiteleri yüksektir ve silinmeye fazla müsait değildirler. Yüzeyin sürekli silinmesi boyanın aşınmasına neden olacaktır. Bu da tekrar boya yapılarak ekstra masraflara yol açacaktır. Plastik boyalar, bu dezavantaj nedeniyle sık kullanılan salon, oturma odası gibi alanlarda pek tercih edilmemektedir.
SATEN BOYA
Yarı mat boyalara halk arasında “saten boya” denir. Saten boyalar, yüzey hatalarını gizleme özelliklerinden dolayı macun ya da alçı ile düzeltilmiş yüzeylerde dekoratif amaçlı uygulanır. Kaygan bir yapıda olan saten boyalar, tam silinebilme özelliğine sahiptir. Su itme ve buhar geçirgenliği özellikleri sayesinde suyun boya tarafından emilmesine ve lekelerin silinirken boyaya bulaşmasına izin vermezler.
Saten Boya'nın Avantajları
Saten Boya farklı nedenlerle gerçekleştiriliyor olabilir, amacına bağlı olarak da yapılış nedenleri arasında ortaya çıkabilir. En çok saten boyanın nedenleri ve faydaları aşağıda kısaca belirtilmiştir.
1.Saten Boya mekanları ve çevreyi cazip, çekici ve estetik görünümlü olmasını sağlar. Duvarlarda toz, kir ve hiçbir iz bırakılmaması ve güzel bir görünmesi saten boya ile sağlanır
. 2.Saten Boya'nın yararları öncelikle sağlıklı bir ortam yaratılmasını sağlar.Eğer hijyenik bir ortam sağlanmassa bakteriler çoğalır ve bazı zararlı bakteriler hastalıklar ve ölümlere neden olabilirler.
3.Saten Boya duvar yüzeylerini korur. Mobilyaların, halıların, perdelerin vb. daha uzun ömürlü olmasını sağlar. 4.Saten Boya ortamın daha kolay kullanılmasını sağlar, yaşam kalitesini arttırır.
YAĞLI BOYA

Uygulaması zordur. Tiner katıldığı için kokusu rahatsızlık verir. Yüzeyi çok parlak gösterir ve mükemmel bir silinme özelliğine sahiptir. Fakat uygulama yüzeylerinin nefes almasını engeller.
Alçı macun, alçıpan, sıva, beton, tuğla, demir konstrüksiyonlar, ahşap v.b. her türlü yapı elemanlarının iç ve dış yüzeylerinde koruyucu ve dekoratif olarak kullanılır .
Özellikle kirlenme olasılığı çok yüksek olan yerlerde tercih edilir örnek olarak okul, hastane gibi kamusal alanlarda kullanımı fazladır. Evlerde özellikle sentetik yarı mat boyalar kullanılır.
DEKORATİF BOYA
Dekoratif boyamayla evlerinize yepyeni bir soluk getirebilirsiniz. Dekoratif efekt boyalarla , efekt aparatları kullanılarak yapılan dekoratif boyamalar evinize ihtişam katacak. İsterseniz evinizin her yerine , isterseniz bir odanıza ya da belirleyeceğiniz bir köşeye dekoratif boyama uygulayabiliriz
Yenilikçi, üst düzey kalitede, su bazlı, çevre dostu, koku yapmayan, süngerle temizlenebilen, duvarların hava almasına imkan sağlayan, estetik güzelliği ile uygulandığı mekanları farklılaştıran, doğal malzemeler ile üretilmiş iç yüzey dekorasyon malzemesidir.


MANTOLAMA

Yapılarda enerji etkinliğinin sağlanabilmesi için alınacak önlemlerden en önemlisi, yapı dış cephelerinin ısı geçirme kat sayısını istenilen düzeye getirmektir. Bunun için de yapılması gereken yapılara dışarıdan ısı yalıtım sistemi uygulanmasıdır. Isı yalıtım sisteminin amacı, yapıyı mantolayarak, dışarıdaki yüksek ya da düşük ısının içeriye girmesini engellemek ve içerideki istenilen ısıyı korumaktır.

Binalarda ısı yalıtımı için içten, sandviç duvar ve dıştan olmak üzere 3 farklı yöntem uygulanır. Isı köprülerinin oluşumunu önlemek ve yalıtımın sürekliliğini sağlamak için yapılan en iyi uygulama mantolama uygulamasıdır. Dış cephe mantolama uygulaması yapı fiziği açısından en uygun olan ısı yalıtım sistemidir. Mantolama mevsim şatlarına göre ısı kayıp ve kazançlarını engellemek için bina dış kabuğunun ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır. Teknik olarak ise ısı köprüsü oluşturmadan gerekli ısı iletim katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeyine yapılan ısı izolasyonudur.

Mantolama mevsim şatlarına göre ısı kayıp ve kazançlarını engellemek için bina dış kabuğunun ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır. Teknik olarak ise ısı köprüsü oluşturmadan gerekli ısı iletim katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeyine yapılan ısı izolasyonudur.

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam13
Toplam Ziyaret213101
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
FACEBOOK'
İNSTİGRAM